Poběžím první závod

Už je to tak, svoji hvězdnou kariéru amaterského běžce nevzdávám ani v Číně, poběžím totiž 10 km závod v samotném srdci Pekingu. Vlastně nevím, jestli to vůbec závod je, webové stránky zatím neexistují ...

Akce se jmenuje Beijing Long Distance Running Festival, no asi bych to úplně long distance nenazývala, když je nejdelší vzdálenost 10 km, ale Číňané jsou jiní skoro ve všem :-)

Samotný závod, nebo chcete-li festival, odstartuje v neděli 20. dubna v 8 hodin ráno z Tiananmen náměstí a cíl má u Chrámu Nebes (Temple of Heaven). Kapacita závodu je 20 tisíc běžců ... už jsem účastnila závodu i s dvojnásobnou kapacitou, takže se těším hrozně moc!
Co jsem přijela do Pekingu, tak moc běh netrénuji, takže pro začátek nemá cenu si klást vysoké cíle, bude stačit přežít a dostat se do cíle.
Poběžím v rámci komunity HeyRunning. HeyRunning je největší běžecká komunita v Číně, organizuje různé běžecké kempy a akce v Pekingu a Šanghaji, bohužel bych potřebovala, aby týden měl alespoň 10 dní, abych mohla chodit 3x týdně na čínštinu a 4x týdne na běžecký kemp, ale kdo ví, třeba na podzim se připojím ...