1850 Creative Park a zákoutí starého Kantonu

Zatímco v Pekingu jsem o víkendech bavila tím, že jsem jezdila na Velkou čínskou zeď, což tady na jihu není možné, tak v Kantonu se bavím tím, že jezdím po starých továrnách, ze kterých se stala kulturní zóna. Tenhle víkend jsem se vydala na místo, které se nazývá 1850 Creative Park.

Natěšená z poslední návštěvy TIT parku, tak jsem se těšila, jaké to bude tam. Jenže přišlo docela zklamání, nebylo tam nic extra, co by stálo za zmínku kromě historie. 1850 park byl vybudován v areálu na bývalé největší továrny na výrobu perixodu vodíku. Jméno park získalo celkem symbolicky - v roce 1850 patřil Kanton k top 10 ekonomických měst světa, byla to zároveň největší sláva Kantonu v celé jeho historii.

Nicméně samotná cesta tam byla celkem dobrodružství, rozhodla jsem se, že pojedu na kole, nazvala bych to, že "bylo to dál a za to horší cestou", rozhodla jsem se jet přes čtvrť zvanou Haizhu ...


Pak už stačilo "jen" přejet Perlovou řeku trajektem na druhou stranou a byla jsem v 1850 parku. Podle reakce zaměstanců přívozu jsem byla zřejme první cizinec, kterého tam viděli a brzy jsem pochopila proč, když přijel úplně prázdný trajekt a jela jsem v něm sama - takže privátní jízda, paráda ... tak hlavně, že jel 😬
přístav v Haizhu oblasti
trajekt na druhou stranu řeky - nikdo další nejel 🙈
pohled na známou část Shamian
Když jsem vystoupila (navíc jsem dojela i tam, kam jsem chtěla), vydala jsem se do 1850 parku, ale jak jsem psala v úvodu, bylo to jak říkají Číňané doslova jen mama-chuchu.

zbytky po továrně na výrobu peroxidu vodíku
 Protože jsem moc času tady nestrávila, vydala jsem se ještě do Liwan oblasti - stará část města Kantonu. Nejlepší aktivita, kterou tam člověk může dělat je, že se bude jen tak toulat po starých zákoutí a uliček. Jedna z nejznámějších ulic se nazývá Enning Road. Měla jsem tam vytipovanou jednu kavárnu, kde jsem se chtěla zastavit a to byl zřejmě největší zážitek z celého dne. Nádherné prostředí, skvělá káva a terasa na straše s výhledem na staré domy. Perfektní relax.
známá Enning Road s typickými domy starého Kantonu





výhled ze sřechy Get Lab

jaro je v plném proudu